Sport

Skillingarydsskyttar på SM

Sport I helgen har det varit tävlingar SM/JSM/RM i falling target – så kallade skidskyttemål – i Kinna.

Så här gick det för skyttarna från Skillingaryds Skyttegille:

RM (sittande skytte, 48 deltagare, ungdomsklasserna L11, L13 L15):
Alfred Elg tävlar i klass L13 och sköt 34 träff och kom på plats 15 i klassen och totalt i RM på plats 17. Totalt av alla klasserna i RM går 16 till final så Alfred hade en bom på fel ställe eftersom han hade samma träffsumma som den på plats 16 så det tyckte Alfred var lite surt. Filip Kristensen tävlar i klass L11 och kom på plats 3 i sin klass och totalt på plats 20 i RM, han sköt 33 träff. En storartad insats av Filip.

Junior-SM – ståskytte, 54 deltagare, ståklasserna L15, L17 och L20 ingår i JSM:
I grundomgången fick Linnéa Svensson 36 träff och blev med det resultatet etta i klass L17 och gick in i finalen som tredje bästa skytt. Johanna Arvidsson fick 29 träff och blev tia i klass L20 och gick in i finalen som sextonde skytt.

I finalen sedan fungerar det så att den skytt som går in med det bästa resultatet möter den som går sist in i finalen. Således mötte Johanna Arvidsson, Johanna Johnsson från Gullabo som sköt mycket bra i grundomgångarna hon tänkte att det här blir tufft. Men återigen så visade det sig att finalskjutning är något helt annat än grundomgång. Plats ett in till finalen möter skytt på plats 16, plats två möter plats 15 och så vidare. Det skjuts tio skott de bästa går vidare det skjuts nya tio skott och de bästa går vidare tills det är två kvar som gör upp om silver och guld.

Skillingaryds Johanna mötte då ettan från grundomgången, Johanna Johnsson, Gullabo och när tio skott är skjutna så stod det åtta träff på båda så det blev ett särskjutningsskott för att skilja dem åt men det räckte inte utan det gick åt fyra särskiljningsskott där Johanna Arvidsson gick vidare.

I andra omgången mötte hon Louise Nilsson som tog både JSM och SM i FT förra året, men i den matchen gick Louise segrande med åtta mot Johannas sju.

Linnea hade en väldigt bra träffbild i inskjutningen, den bästa av alla, men när tävlingen drog igång så gick det tyvärr inte lika bra. Linnéa som gick in som trea i finalen mötte Maria Bondesson Gullabo som gick in på plats 14. Maria gick vidare med 6–5. Louise Nilsson Sjuhäradsbygden vann guldet i JSM.

SM (stå skytte 65 deltagare): Inga deltagare från Skillingaryd

RM (sittande skytte 25 deltagare) öppen klass från 20 år och uppåt:
Annika Arvidsson fick 37 träff kom på plats två i klassen och gick även till final, Här gick de åtta bästa vidare till final för att kunna kämpa om medaljerna men där lyckades det inte lika bra utan Annika åkte ut i första omgången.